Bistromeny

På Sångbergs bistromeny finns något för alla

Bistromenyn serveras i sin helhet fredagar samt lördagar. En del av menyn går även att få måndag till torsdag 11:30-19:00, dessa rätter kallar vi alltid på Sångbergs rätter. Se menyn nedan!

VINTERMENY

LÖJROMSTOAST
Creme fraiche, rödlök, dill & citron
145:-

TARTAR
Styckdetalj från Limmareds Säteri, friterat rispapper, mizomajo, soya, forellrom, picklad & friterad silverlök, krasse
145:-

HUMMERSOPPA
Brynt kål & dillkräm
145:-

BRÄSSERAD OXKIND
(Serveras endast fredag & lördag)
Potatis & rotselleripure, rödvinsdoja, guanchale
315:-

VECKANS FISKFÅNGST
(Serveras endast fredag & lördag)
Hummervelouté, vittvinsås, bakad persiljerot, potatis & rotselleripuré, brynt kål och dillolja
315:-

KOCKUSLINGENS SMASHBURGARE
Bröd från det lokala bageriet,100g smash burgare från Limmareds Säteri,bacon & lökmarmelad, cheddar från Väddö, majo med saltgurka, sallad, tomat och pommes
(Vegetariskt alt. Eldost)
Extra puck 25:-
225:-

CLUB SANDWICH
Kyckling, aioli, bacon från Limmared Säteri, tomat, sallad, picklad & friterad silverlök, serveras med pommes
225:-

BIFF RYDBERG
Styckdetalj från Limmareds Säteri, friterad potatis, stekt lök, senapscreme, äggula och persilja
265:-

BAKAD SPETSKÅL
Portabello, dragon, citron, vitlök, potatis & rotselleripuré, brynt smör och hasselnötter
225:-

TARTUFO AL LIMONCELLO
Syrlig citronglass 125:-

KÖRSBÄR & HASSELNÖT
Hasselnötskräm, körsbärsmousse, vaniljglass från Lönngårdhs glass, hasselnötsmaräng och körsbärssås
125:-

OSTKAKA
Grädde och jordgubbssylt
125:-

HASSELNÖTS BROWNIE
Saltkolapannacotta 85:-


Bistromeny maträtt
Kött från gårdsbutiken

Baserat på närproducerade råvaror

På Sångbergs älskar vi att jobba lokalt och att ta vara på de möjligheter som finns i och kring Tranemo och Sjuhärad. Vi samarbetar med flera lokala aktörer för att kunna använda närproducerade råvaror i så stor utsträckning som möjligt. Det nöt- samt fläskkött som används i restaurangen tar vi direkt från vår gårdsbutik i den mån det går. Köttet i gårdsbutiken kommer dels från gårdens egna djur samt från en granngård i Bystad. Efter att djuret slaktats i Dalsjöfors styckar vi det själva i gårdsbutiken, mer närproducerat kött än så går knappt att få. 

Vi har alternativ för de flesta allergier och specialkoster, meddela oss så tar vi fram ett alternativ. En stor del av de mejeriprodukter vi använder i restaurangen är laktosfria och många rätter görs också utan gluten. 

Allergier
Fråga köket så fixar vi det!